Videozapisi

Videozapis o važnosti izrade i provedbe lokalnog plana prilagodbe klimatskim promjenama proizvod je Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) koji je nastao u sklopu projekta Adriadapt. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Vodič za sindikate o prilagodbi klimatskim promjenama (Europska konfederacija sindikata)

Oceani (Nacionalna geografija)

Prilagodba poljoprivrede klimatskim promjenama (Organizacija za prehranu i poljoprivredu, organizacija za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda)

Prilagodba životinja klimatskim promjenama (TED-Ed predavanje)

Videozapis prof. dr. sc. Mirka Orlića pod nazivom „Klimatske promjene i podizanje morske razine“ je proizvod Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) koji je nastao u sklopu projekta Adriadapt koji je financiran Programom prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska 2014.- 2020.

Videozapis dr. sc. Ivana Güttlera pod nazivom „Globalne promjene, lokalne posljedice“ je proizvod Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) koji je nastao u sklopu projekta Adriadapt koji je financiran Programom prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska 2014.- 2020.

Videozapis dr. sc. Milana Perneka pod nazivom „Šumski štetnici u uvjetima klimatskih promjena te mogućnosti prilagodbe“ nastao je u sklopu projekta Adriadapt koji je financiran Programom prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska 2014.- 2020.

Rezultati klimatskog modeliranja u Republici Hrvatskoj – dr. sc. Ivana Güttler

Kako klimatske promjene utječu na poljoprivrednu proizvodnju i požare raslinja? – dr. sc. Višnjica Vučetić

Klimatske promjene i njihov utjecaj na turizam i zdravlje – mr. sc. Lidija Srnec