Webinar o klimatskim promjenama u strateškoj procjeni utjecaja na okoliš – iskustva iz Francuske

Projekt „Integriranje klimatskih promjena u stratešku procjenu utjecaja na okoliš“ provodi Hrvatska udruga stručnjaka zaštite prirode i okoliša (HUSZPO) u suradnji s francuskom javnom agencijom CEREMA. Glavni ciljevi projekta su podizanje kapaciteta hrvatskih stručnjaka o tome kako analizirati i obraditi pitanja klimatskih promjena u Strateškoj procjeni utjecaja na okoliš (SPUO) te uspostaviti preduvjete za daljnju suradnju s francuskim partnerom u pitanjima prilagodbe klimatskim promjenama i ublažavanja klimatskih promjena u studijama utjecaja na okoliš.

U sklopu projekta, 14. lipnja 2021. godine od 10 do 13 sati, održat će se webinar na temu „Klimatskih promjena i strateške procjene utjecaja na okoliš – iskustva iz Francuske“.

Webinar će biti izvorno na francuskom, ali s osiguranim prijevodom na hrvatski jezik te će biti podijeljen u tri sekcije:

  • o klimatskim promjenama u Francuskoj,
  • primjeri procjene utjecaja na okoliš i
  • mjere i evolucija trendova.

Prema tome, webinar će obuhvatiti primjere iz planskih dokumenata Francuske i educirati će polaznike o evoluciji trendova, područjima mogućih poboljšanja, evoluciji praksi prema boljoj integraciji perspektivnog razmišljanja u planiranju otpornosti. Okvirni program webinara možete pregledati OVDJE, a prijaviti se možete OVDJE.

Projekt sufinancira Francusko Veleposlanstvo u Hrvatskoj, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Izvor slike:
https://www.freepik.com/photos/tree’  (Tree  photo created by jcomp)
Podijeli: