Poziv za gradove: Prijavite se za primanje prilagođene podrške za napredak u akciji prilagodbe

pixabay.com

Program podrške politici je nova inicijativa koju je pokrenula Europska komisija u okviru Sporazuma gradonačelnika – Europa za pomoć lokalnim i regionalnim vlastima u provedbi strategija prilagodbe.

U tom okviru, 40 lokalnih i regionalnih vlasti iz 12 država članica EU-a imat će priliku dobiti prilagođenu potporu od nacionalnih i europskih stručnjaka za napredak u prilagodbi . Potpora iz Instrumenta za potporu politikama usredotočit će se na jednu prioritetnu mjeru koju je odredio grad ili regija. To može biti bilo što vezano uz klimatsku prilagodbu: to može biti priprema temelja za utvrđivanje rizika i ranjivosti, razvoj lokalne politike za poticanje rješenja temeljenih na prirodi ili čak izvođenje studije izvedivosti za projekt infrastrukture za sliv kišnice.

Ured Sporazuma gradonačelnika – Europa radit će s grupom stručnjaka na:

  • Nacionalnom upravljanju (jedan po svakoj odabranoj državi članici)
  • Financiranju
  • Rješenjima temeljenima na prirodi
  • Smanjenju rizika od katastrofe
  • Pravednoj tranziciji
  • Izgrađenom okruženju

Prema potrebama i traženoj podršci odabranih regija i općina, sudionici će biti upareni s nacionalnim stručnjakom za upravljanje i jednim do dva druga tematska stručnjaka.

Gradovi i regije iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Grčke, Mađarske, Italije, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Španjolske koji su voljni sudjelovati pozivaju se da do 31. svibnja 2022. popune jednostavnu prijavu.

Saznajte više i prijavite se ovdje

 


Izvor naslovne slike: pixabay.com

Podijeli: