KLIMATSKI KOLAŽ – zabavan način podizanja svijesti o klimatskim promjenama

U četvrtak, 18. lipnja 2020. godine u Francuskom institutu (Preradovićeva 5, Zagreb) od 14 do 16 sati Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, udruge „Tatavaka“ (Zlarin, Hrvatska) i „La Révolution Albatros“ (Francuska) javno će predstaviti, na hrvatskom i engleskom jeziku, edukativnu igru „Klimatski kolaž“ koju je razvio Francuz Cédric Ringenbach.

„Klimatski kolaž“ je inovativni pedagoški alat koji je osmišljen da na zabavan način široj javnosti, ali i stručnjacima, objasni što je i kako djeluje klima te pruži cjelokupan pregled uzroka i posljedica klimatskih promjena te nauči na koje načine se može učinkovito djelovati. Igra se oslanja na kolektivnu inteligenciju i razvija timski rad, a svi podaci potječu iz izvještaja Međuvladinog panela o klimatskim promjenama (IPCC).

Edukativna igra namijenjena je svim uzrastima, a sastoji se od 4 faze radionice: razmišljanje (otkrivanje i uspostava veze između karata te zajedničko slaganje kolaža), kreativnost (opuštanje, usvajanje kolaža i zajedničko ilustriranje), izlaganje (podijeliti naučeno i upamtiti kroz sažeto izlaganje) i razgovor (dobronamjerno dijeljenje emocija, stavova, pitanja i rješenja).

U trajanju od 3 sata i uz iskusnog voditelja igra će vam omogućiti 4 načina usvajanja znanja: formalizacijom (strukturiranje misli u obliku kolaža, te sažeto izlaganje naučenog), osjećanjem (izražavanje emocija vezanih uz širenje svijesti o klimatskoj problematici, kroz interakciju s drugim sudionicima), zamišljanjem (vizualizacija i ukrašavanje klimatskih interakcija, za vrijeme kreativne faze) i rasuđivanjem (razumijevanje uzročno-posljedičnih veza, brojki i grafova).

Više informacija o kreativnoj radionici možete pronaći OVDJE kao i na službenim stranicama.

Budući da je broj mjesta ograničen na 50, svoj dolazak možete potvrditi do 16. lipnja 2020. godine slanjem e-maila na sljedeću adresu: delphine.dufoix@diplomatie.gouv.fr.

Izvor slike: https://pixabay.com/photos/people-discussion-meeting-discussion-5069845/
Podijeli: