Predstavljanje Europskog opservatorija za klimu i zdravlje

Europski opservatorij za klimu i zdravlje, koji će zajedno s ostalim relevantnim dionicima pokrenuti  Europska komisija i Europska agencija za okoliš, predstavlja prvi konkretan korak u implementaciji nove Strategije prilagodbe na klimatske promjene Europske unije.

Europski opservatorij za klimu i zdravlje bit će službeno predstavljen na panelu koji će se održati virtualno 4. ožujka 2021. godine od 14:00 do 16:00 sati. Cilj Europskog opservatorija za klimu i zdravlje je doprinijeti razumijevanju, anticipiranju i smanjivanju zdravstvenih prijetnji i rizika uzrokovanih klimatskim promjenama. Stoga će i glavne teme panela biti rasprava o međusobnoj povezanosti klimatskih promjena i zdravlja, te ciljevima i alatima Europskog opservatorija za klimu i zdravlje.

Internetska stranica Europskog opservatorija za klimu i zdravlje je dostupna od 24. veljače 2021. godine i možete joj pristupiti OVDJE.

Registracija na panel je dostupna OVDJE, a program panela možete pregledati OVDJE.

Izvor teksta:
https://epc.flexious.be/content.aspx?contentcode=50cce9db-d1ab-4ccb-8b7f-7c396b5ba9db&languageid=1&versionid=1&siteid=2140
Izvor slike:
https://pixabay.com/illustrations/joy-cheers-earth-globe-pair-man-4778398/
Podijeli: