Svjetska virtualna konferencija o klimatskim promjenama

Centar za istraživanje i transfer znanja „Održivost i upravljanje klimatskim promjenama“ (FTZ-NK) Sveučilišta u Hamburgu, u Njemačkoj, organizira sedmu svjetsku konferenciju o klimatskim promjenama (CLIMATE2020). Ovogodišnja konferencija pod nazivom „Integracija inicijativa ublažavanja klimatskih promjena i prilagodbe istima, za bolje upravljanje klimatskim promjenama i njezini utjecaji“ održat će se 23.– 30. ožujka 2020. godine isključivo putem interneta.

Virtualni događaj u ožujku bit će središte okupljanja mladih znanstvenika iz cijelog svijeta, koji će dobiti priliku predstaviti svoja vlastita istraživanja na svjetskoj pozornici. Konferencija će također pružiti informacije o mnogim konkretnim projektima i inicijativama vezanim za klimatske promjene koje se trenutno provode te predstaviti primjere dobre prakse u području zaštite klime i prilagodbe klimatskim promjenama diljem svijeta.

 

Specifične teme o kojima će se raspravljati su:

• Jačanje otpornosti na posljedice klimatskih promjena;
• Inteligentna klimatska politika i upravljanje mehanizmima i mjerama za ublažavanje klimatskih promjena i prilagodbu posljedicama klimatskih promjena;
• Obrazovanje, osvješćivanje i prilagođavanje posljedicama klimatskih promjena;
• Financiranje borbe protiv klimatskih promjena i pristup financiranju;
• Inteligentno planiranje, odnosno nuđenje usluga prilagodbe posljedicama klimatskih promjena, mali otoci i zemlje u razvoju;
• Klimatske promjene kao prijetnja bioraznolikosti.

Uz to, konferencijom će se omogućiti dijalog i razmjena ideja sa znanstvenicima, stručnjacima iz politike, poslovnog sektora, obrazovanja i drugih sfera društva, uz neograničen, besplatan pristup visokokvalitetnim znanstvenim člancima, projektima vezanim uz klimatske promjene i internetskim tečajevima 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

Virtualna konferencija će biti usmjerena na ispunjavanje 13. globalnog cilja održivog razvoja Ujedinjenih naroda (UN) pod nazivom “Poduzeti hitne akcije u borbi protiv klimatskih promjena i njihovih posljedica”.

13. cilj održivog razvoja Ujedinjenih naroda

Također, treba istaknuti da će dio konferencije biti i paralelni program koji će sadržavati webinare i serije podcasta „Razgovori o klimi“.

Više o projektu i prijavama na konferenciju možete pronaći OVDJE.

Izvor slike: www.pixabay.com
Podijeli: