Održan 3. međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane pod nazivom „Hrana, zdravlje i klimatske promjene“

U suradnji Nastavnog zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i drugih institucija u Hrvatskoj i inozemstvu održan je 3. međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane pod nazivom „Hrana, zdravlje i klimatske promjene“ na kojem je sudjelovalo 240 stručnjaka iz 16 zemalja. Raspravljalo se o utjecaju klimatskih promjena na kvalitetu hrane, utjecaju hrane na zdravlje te njezinom porijeklu i zajedničkoj odgovornosti svih uključenih u lanac proizvodnje hrane.

Na kongresu je održana prva prezentacija projekta pod nazivom „Istraživanje utjecaja klimatskih promjena na razvoj plijesni, mikotoksina i kvalitetu žitarica s prijedlogom mjera“. Projekt je jedan od ukupno 25 znanstvenih projekata koji se financiraju iz Sheme za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskih promjena.

Više o zaključcima konferencije kao i snimku svih prezentacija možete pronaći na mrežnim stranicama Zavoda i kongresa.

Podijeli: