Prvi svjetski Samit o prilagodbi klimatskim promjenama

Na samom početku najvažnijeg desetljeća u borbi protiv klimatskih promjena dobit ćemo i novu sveobuhvatnu agendu za jačanje otpornosti na učinke klimatskih promjena. Bit će to rezultat prvog Samita o prilagodbi klimatskim promjenama (eng. Climate Adaptation Summit) koji će se održati 25. i 26. siječnja 2021. godine s Nizozemskom kao glavnim domaćinom. Tijekom 24 sata prenosit će se niz događanja iz različitih vremenskih zona diljem svijeta na kojima će sudjelovati državnici, znanstvenici, predstavnici privatnoga sektora, međunarodne organizacije i grupe mladih. Cilj samita je pronalazak rješenja za bolju prilagodbu društva na posljedice klimatskih promjena.

Glavna događanja će biti podijeljena u 10 tematskih područja:

  1. Voda
  2. Ubrzavanje prilagodbe u Africi
  3. Otporni gradovi
  4. Rješenja temeljena na prirodi
  5. Upravljanje rizikom od katastrofa
  6. Infrastruktura
  7. Vodstvo mladih
  8. Lokalno vođena prilagodba
  9. Poljoprivreda i sigurnost hrane
  10. Financije i investicije

Glavnim događanjima će prethoditi i niz sporednih događanja kao što su online izložba, konferencija za mlade, predavanja znanstvenika i mnoga druga. Program događanja možete pregledati OVDJE.

Prijaviti se možete OVDJE, a nakon prijave možete odabrati aktivnosti u kojima želite sudjelovati i način sudjelovanja (aktivno ili pasivno). Samit ćete moći pratiti i putem YouTube kanala CAS TVTwitteraInstagrama.

Izvor teksta: www.cas2021.com
Izvor slike: https://pixabay.com/photos/microphone-active-talk-conference-704255/
Podijeli: