Webinar: U susret klimatskoj konferenciji COP26

Webinar „U susret klimatskoj konferenciji COP26” održat će se u ponedjeljak, 29.  ožujka, s početkom u 14 sati.

Konferencija Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama 2021. (COP26) održat će se u škotskom Glasgowu od 1. do 12. prosinca 2021. Države članice UN-a nastavit će pregovore o ciljevima za smanjenje emisija, ublažavanje posljedica klimatskih promjena i adaptacijskim mjerama. NA UN-ovim konferencijama redovito sudjeluje i Hrvatska.

Kako bi podignuli interes javnosti o važnosti COP-ova (Konferencija stranaka UN-a) za kreiranje globalnih klimatskih politika, kolektiv Znanstvenici za klimu Hrvatska i udruga Tatatavaka u suradnji s udrugom La Révolution Albatros i Klimatskim kolažem, organiziraju ovaj besplatni webinar.

„Zašto je COP važan u globalnoj borbi protiv klimatskih promjena? Kako provesti Pariški sporazum? Gdje je u toj priči Hrvatska?“, neka su od pitanja na koja ćemo ponuditi odgovore, najavili su organizatori.

Uvodničari će biti veleposlanik Velike Britanije u Hrvatskoj Andrew Dalgleish te Jelena Puđak s Instituta Ivo Pilar, a moderator Vedran Kojić s Instituta Ruđer Bošković. U događaju sudjeluju i Maja Hasanbašić (Ured pučke pravobraniteljice), Krešo Pandžić (DHMZ, predstavnik Hrvatske u IPCC-u), Luka Tomac (Zelena akcija) i Mladen Domazet (IPE).

Webinar pratite na Youtube kanalu Znanstvenika za klimu.

Link će biti dostupan u jutarnjim satima na dan događaja.

Više

Podijeli: